U of Oregon Recreation Center

Eugene, OR


Robertson Sherwood Architects, RDG Planning Group

Education, Sports + Recreation

+ Add to Projects

Back


U of Oregon Recreation Center - Translucent Skylight
U of Oregon Recreation Center - Translucent Skylight
U of Oregon Recreation Center - Translucent Skylight
U of Oregon Recreation Center - Translucent Skylight
U of Oregon Recreation Center - Translucent Skylight

Project ID: 36496
Daylighting played an integral role in the design of the University of Oregon Student Recreation Center, and required a system that could dynamically control light levels in the space to ensure optimal performance. Another goal for the project was to reduce overall energy consumption from electrical lighting and HVAC systems while maintaining a high level of glare-free diffused light. Our IntelaSun® dynamic shading system was chosen for its ability to effectively minimize solar heat gain and reduce the facility’s dependence on electrical lighting while being able to control the amount of light that entered the facility. It was designed with the end goal of educating, engaging, and inspiring the campus community to live sustainable and active lives. Due to the majority of the facility’s design being centered on sustainability, the building was awarded LEED Platinum status. It also won the 2016 NIRSA Outstanding Sports Facility award.

+ Add to Projects


Share this:

U of Oregon Recreation Center

Eugene, OR


Robertson Sherwood Architects, RDG Planning Group

Education, Sports + Recreation

+ Add to Projects

Project ID: 36496
Daylighting played an integral role in the design of the University of Oregon Student Recreation Center, and required a system that could dynamically control light levels in the space to ensure optimal performance. Another goal for the project was to reduce overall energy consumption from electrical lighting and HVAC systems while maintaining a high level of glare-free diffused light. Our IntelaSun® dynamic shading system was chosen for its ability to effectively minimize solar heat gain and reduce the facility’s dependence on electrical lighting while being able to control the amount of light that entered the facility. It was designed with the end goal of educating, engaging, and inspiring the campus community to live sustainable and active lives. Due to the majority of the facility’s design being centered on sustainability, the building was awarded LEED Platinum status. It also won the 2016 NIRSA Outstanding Sports Facility award.
Share this: