Art for Arts Sake

Winston-Salem, NC


STITCH Design Shop

Corporate Offices, Featured Projects

+ Add to Projects

Back


Art for Arts Sake - Translucent Walls
Art for Arts Sake - Translucent Walls
Art for Arts Sake - Translucent Walls
Art for Arts Sake - Translucent Walls
Art for Arts Sake - Translucent Walls

Project ID: 42688
The Art for Art’s Sake (AFAS) community art studio in North Carolina was transformed into its own work of art in May of 2017, thanks in part to our UniQuad® translucent wall system. The goal for this project was to create an environment that let in as much light as possible with minimal glare and reflectivity, while also protecting the art from the sun’s UV rays given the light-sensitivity of certain mediums. Our panels were selected because of their ability to successfully block 99.9% of UV rays and for their ability to diffuse natural light into the space to reduce interior, artificial lighting costs. STITCH Design Shop, the project designer, loved the finished space so much that they now reside in the office space the building offers. The studio has become an art feature itself for the sculpture park outside due to its unique aesthetic, and provides a new venue for the city that furthers the AFAS mission to “build, educate, and celebrate the community through art.”

+ Add to Projects


Share this:

Art for Arts Sake

Winston-Salem, NC


STITCH Design Shop

Corporate Offices, Featured Projects

+ Add to Projects

Project ID: 42688
The Art for Art’s Sake (AFAS) community art studio in North Carolina was transformed into its own work of art in May of 2017, thanks in part to our UniQuad® translucent wall system. The goal for this project was to create an environment that let in as much light as possible with minimal glare and reflectivity, while also protecting the art from the sun’s UV rays given the light-sensitivity of certain mediums. Our panels were selected because of their ability to successfully block 99.9% of UV rays and for their ability to diffuse natural light into the space to reduce interior, artificial lighting costs. STITCH Design Shop, the project designer, loved the finished space so much that they now reside in the office space the building offers. The studio has become an art feature itself for the sculpture park outside due to its unique aesthetic, and provides a new venue for the city that furthers the AFAS mission to “build, educate, and celebrate the community through art.”
Share this: